Op deze site staat informatie voor patiënten en (para)medici. Het betreft achtergrond informatie over de ontstaanswijze van chiropractie, diverse klachtenbeelden, de studie chiropractie en andere feiten en cijfers.

In dit overzichtsmenu (voor paramedici) wordt aan de hand van de huidige literatuur gekeken naar de evidentie, veiligheid, kosteneffectiviteit, preventie en onderzoek van chiropractie.

Op deze website wordt op onafhankelijk wijze geïnformeerd over de bestaande vergoedingsregelingen voor behandeling door een erkend chiropractor.

In Nederland bestaat vooralsnog geen opleiding tot chiropractor. Tot op heden volgen Nederlandse chiropractoren hun opleiding aan universiteiten in het buitenland. Op dit moment kent Europa negen opleidingen tot chiropractor. Op deze link geeft de NCA verdere informatie omtrent de duur, toelatingseisen en aanmelding van de studie chiropractie.

Overige links:

Chiropractor-info.nl – informatie over chiropractie, online artikelen en vraagbaken

Belangenverenigingpatientenchiropractie.nl – belangenbehartiging van chiropractie patiënten en samenwerking met de beroepsverenigingen van chiropractie

Staopvoorjerug.nl – deze website is een onderdeel van de publiekscampagne die op initiatief van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is opgestart.

 

 

 

Wachtkamer