Behandelingen

Eerste consult

Het eerste consult heeft als doel de klacht(en) of hulpvraag te formuleren en te bekijken of chiropractische behandeling gewenst is. Het consult begint met een vraaggesprek, waarbij de chiropractor aan de hand van een aantal vragen inzicht probeert te krijgen in de klacht. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Dit lichamelijk onderzoek concentreert zich voornamelijk op het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten van de wervelkolom, ledematen en spieren) en het zenuwstelsel. Daarnaast worden vaak vitale functies gecontroleerd, zoals bloeddruk, hartslag en ademhaling. Met deze informatie kan soms meteen al een behandeling worden gestart. Er wordt een behandelplan voorgesteld, met een indicatie over het herstelproces en het te verwachten aantal behandelingen.

Het eerste consult duurt ongeveer 40 minuten. Leest u ook eens de NCA folder “Uw eerste bezoek aan de Chiropractor” te verkrijgen op de praktijk.

Vervolg consult

In het vervolg consult wordt gevraagd naar de reactie op de vorige behandeling. De chiropractor doet nogmaals een bewegingsanalyse en een aantal testen om te zien of er inderdaad verbetering is opgetreden. Vaak zal er nog een keer behandeld worden of zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit hangt af van de aard en duur van de klacht.

Verbetering van de klacht kan na één of meer behandelingen optreden. Dit is de zogenaamde acute fase. Om dit resultaat te behouden wordt vaak een controle-afspraak voorgesteld op de wat langere termijn (herstel-fase). Het uiteindelijke doel is dat de primaire klacht, voor zover mogelijk, niet terugkeert en dat het zenuwstelsel over een langere termijn goed functioneert (preventieve fase).

Mensen zijn gewoontedieren en vaak sluipen er verkeerde compensatiepatronen in ons bewegen die de klachten laten terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nek- en rugklachten gerelateerd aan computerwerkzaamheden. In deze gevallen is al te voorspellen dat problemen zich weer zullen voordoen. In die gevallen wordt een periodieke preventieve controle aanbevolen.

Een vervolg consult en duurt ongeveer 20 minuten.

Lang-niet-geweest

Voor patiënten die al 12 maanden of langer (tot max. 5 jaar) niet meer voor een controle behandeling zijn geweest, is er meer tijd nodig om de huidige klacht(en) in kaart te brengen, eventuele extra onderzoeken uit te voeren en opnieuw een behandelplan op te stellen.

Patiënten die langer dan 5 jaar niet onder behandeling zijn geweest, dienen opnieuw een eerste consult afspraak te maken.

Kinderen

Voor kinderen kan chiropractie ook een uitkomst bieden in de behandeling en preventie van klachten. Bijvoorbeeld bij houdinggerelateerde problemen, (sport-)blessures en hoofdpijn. Over het algemeen herstellen kinderen sneller dan volwassenen.

Voor kinderen tot 12 is er een speciaal tarief voor het eerste (kind-) consult en voor het vervolg consult.

Lees hier meer over de behandeling van kinderen.

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is bedoeld voor die patiënten die twijfelen of chiropractie een behandeloptie voor hen is.

Door middel van een vraaggesprek van 10-15 minuten kunt u, vrijblijvend, met vragen over chiropractie en uw specifieke klacht(en) bij de chiropractor terecht. In dit vraaggesprek wordt inzicht gegeven in uw klacht(en) en beoordeeld of chiropractische behandeling kan helpen. Het advies is vrijblijvend. Als u besluit om direct al een afspraak te maken, kan er een voordeliger consult worden ingepland, aangezien een groot deel van de anamnese (vraaggesprek) reeds gedaan is. Dit betreft het ‘eerste consult na kennismakingsgesprek’ waarvoor iets minder tijd wordt gereserveerd dan bij een eerste consult’.

U kunt contact opnemen met de praktijkassistentes om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen of stuur uw verzoek per email naar onderstaand adres:

Tel. 020 – 7371 073

info@chiropractie-watergraafsmeer.n

Het is niet mogelijk om via de online agenda een kennismakingsgesprek te boeken.

Chiropractie Watergraafsmeer