Praktijk

Martijn van der Schouw

Ik ben Martijn van der Schouw, Chiropractor, DC, Mchiro, BPhysio. Eind 2012 ben ik een solo-praktijk gestart in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer.

Door de kleinschalige opzet van mijn praktijk verzeker ik dat iedere patiënt de aandacht krijgt die nodig is. Ik neem voldoende tijd om uw klacht goed te bespreken, een behandeling uit te voeren en inzicht te geven in het verdere behandelproces. Ik heb mijn opleiding tot chiropractor in Sydney-Australië gevolgd. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en de verschillende techniek- en methodiek seminars die ik volg, hebben mij tot een allround chiropractor gevormd. Ik behandel zowel de wervelkolom, als ook de extremiteiten en problematiek hierin.

Martijn van der Schouw

Opleiding

European Academy of Chiropractic
Graduate Educational Program – Doctor of Chiropractic (DC)
2010 – 2011

Macquarie University
Masters in Chiropratic (MChiro)
2007 – 2009

Internationale Academie voor  Fysiotherapie ‘Thim van der Laan’
Bachelor Degree Physiotherapy (BPhysio)
1999 – 2004

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties:

  • Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
  • Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • European Chiropractors’ Union (ECU)
  • World Federation of Chiropractic (WFC)

Uw chiropractor in de buurt

Chiropractie Watergraafsmeer is de enige praktijk voor chiropractie in deze buurt. Mijn patiënten zijn mensen die in de buurt wonen, werken en/of sporten. Maar ook patiënten uit Amsterdam Zuid-Oost, Diemen, IJburg en zelfs buiten de regio komen naar de praktijk.

Als de situatie erom vraagt, kan er vanuit verschillende disciplines worden samengewerkt voor een optimaal resultaat. Hierbij gaat het vaak om oefentherapie onder begeleiding van een personal trainer, Mensendieck-/ Cesar- of fysiotherapeut. Daarnaast is voeding van essentieel belang bij herstel en een goed functionerend zenuwstelsel. Ook hierin werk ik samen met deskundigen in de buurt.

Chiropractie Watergraafsmeer

Openingstijden

Maandag8:30 – 17:00
Dinsdag8:30 – 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag12:00 – 20:00
Vrijdag8:30 – 12:00

Tarieven & Voorwaarden

Tarieven 2024

Eerste consult volwassene€84,-
Vervolg afspraak volwassene€60,-
Eerste consult kind (tot 12 jaar)€62,-
Vervolg afspraak kind€48,-

Speciale tarieven 2024

Eerste afspraak na kennismakingsgesprek €76,-
KennismakingsgesprekGratis
Lang niet geweest: > 12 mnd – tot 5 jaar (*) €76,-

* Patiënten die langer dan 5 jaar niet onder behandeling zijn geweest, dienen opnieuw een eerste consult afspraak te maken.

Betaling

Na elk consult kunt u elektronisch afrekenen (PIN), waarbij u een nota ontvangt. Deze nota kunt u zelf bij uw zorgverzekeraar declareren. U kunt niet met credit card betalen.

Annuleren

U kunt afspraken tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Afspraken die niet of na deze minimale tijdslimiet worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.

Vergoeding

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden chiropractische zorg vanuit het aanvullende pakket. Dit betekent dat er geen eigen risico geldt. De vergoedingsregelingen voor behandeling door een geregistreerd chiropractor (NCA, SCN) kunnen per zorgverzekering verschillen. U kunt bij uw zorgverzekeraar nagaan wat de vereisten zijn en in welke mate zij vergoeden. Voor uw gemak vindt u op deze link een overzicht van de vergoedingsregelingen van een aantal zorgverzekeraars.

Verwijzing

Voor een chiropractisch consult of behandeling heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Chiropractie valt onder de eerstelijns gezondheidszorg. Dit betekent dat de chiropractor onafhankelijke handelingsbevoegdheid heeft.

BTW-vrijstelling alternatieve gezondheidskundige beroepsgroepen

Chiropractie Watergraafsmeer maakt gebruik van de vrijstelling voor BTW voor gezondheidskundige diensten. Dit betekent dat er geen BTW over de consultprijs wordt gerekend.