Links

Nederlandse Chiropractoren Associatie

Op deze site staat informatie voor patiënten en (para)medici. Het betreft achtergrond informatie over de ontstaanswijze van chiropractie, diverse klachtenbeelden, de studie chiropractie en andere feiten en cijfers.

Het laatste nieuws van de NCA

Persberichten, nieuwsbrieven en andere updates kunt u hier vinden.

Chiropractievergoeding

Op deze website wordt op onafhankelijk wijze geïnformeerd over de bestaande vergoedingsregelingen voor behandeling door een erkend chiropractor.

Studie chiropractie

In Nederland bestaat vooralsnog geen opleiding tot chiropractor. Tot op heden volgen Nederlandse chiropractoren hun opleiding aan universiteiten in het buitenland. Op dit moment kent Europa negen opleidingen tot chiropractor. Op bovenstaande link geeft de NCA verdere informatie omtrent de duur, toelatingseisen en aanmelding van de studie chiropractie.

Overige links:

Chiropractor-info.nl – informatie over chiropractie, online artikelen en vraagbaken

Belangenverenigingpatientenchiropractie.nl – belangenbehartiging van chiropractie patiënten en samenwerking met de beroepsverenigingen van chiropractie

Staopvoorjerug.nl – deze website is een onderdeel van de publiekscampagne die op initiatief van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is opgestart.